Kunstlicht in je interieur

Kunstlicht in je interieur

Lichtplan

Nu je een basis interieurplan hebt gemaakt, je daglicht hebt geanalyseerd en je kleuren hebt gekozen is het tijd voor een lichtplan.

Kunstlichtpunten

Als de schemer invalt en je maakt gebruik van kunstlicht, dan verandert de sfeer in huis. Het verlichten van je interieur is bepalend voor de sfeer. Licht kan veel verschillende sferen geven door de kleur van de verlichting maar ook door de plaatsen die je verlicht.

Het is belangrijk dat op de juiste plaatsen voldoende licht aanwezig is. Maak een lichtplan! Waar wilt u lezen of een hobby beoefenen? Wat is de functie van tafelverlichting? Zijn er eyecatchers die u extra wilt aanlichten? Ik adviseer om gebruik te maken flexibele lampen die richtbaar of verplaatsbaar zijn om te testen welke verlichting voor u werkt.

Accentverlichting

Accentverlichting is een directe verlichting. Verlichting op uw boek, handwerk of schilderij.

Sfeerverlichting

Voor sfeerverlichting in uw interieur gebruikt u wanden, vloeren of het plafond als reflecterende oppervlakken. Dit veroorzaakt indirecte ruime verlichting die een gezellige sfeer geven.

Diffuus verlichting

Dit is over het algemeen ongezellige verlichting. Het licht gaat alle kanten op. Denk hierbij aan een TL-lamp of een lichtbol.

Interieur veranderen met kunstlicht

Licht is emotie. Licht is ruimte. Met licht kun je dus sfeer en ruimte optisch laten veranderen door het juiste licht op de juiste plaats te laten schijnen. Met licht kunt u spelen. Er zijn veel mogelijkheden om sfeer en functionaliteiten te optimaliseren met kunstlicht.

Lichtplan nodig?

Om een goed lichtplan te maken is het in beeld brengen van de functionaliteiten van de ruimte van groot belang. Hebt u een mooi interieur maar komt dit niet goed uit met kunstlicht? Weet u niet goed hoe u de gewenste sfeer kunt bereiken met kunstlicht? Hebt u een lichtplan nodig?

Neemt u dan contact met mij op. Ik kom graag op locatie bij u kijken en geef u een lichtplan op maat. Gegarandeerd dat u er blij mee bent!

Goed advies verdient zich eenvoudig terugBel voor een kennismaking