Interieuradvies: Kleuren kiezen

Interieuradvies: Kleuren kiezen

Waar moet u op letten bij gebruik van kleuren in uw interieur? Kleuren veranderen naarmate het licht buiten veranderd. De beleving van kleur met kunstlicht is anders dan de beleving met daglicht. Hoe zorgt u ervoor dat u de kleur overdag niet laat overheersen maar dat de kleur aansluit op het geheel? Hoe kunt u kleuren kiezen?

Kleuren kiezen: Optische beïnvloeding

Wilt u de ruimte smaller laten lijken?
Schilder dan de lange wanden in de kamer met een donkere kleur.

Wilt u de ruimte breder laten lijken?
Gebruik dan twee tegenoverliggende wanden en schilder de ene wand een donkere kleur en de andere een lichte kleur.

Wilt u de ruimte hoger laten lijken?
Schilder de ruimte in een lichte kleur. U kunt er ook voor kiezen om de bovenste rand van de muren in die kamer dezelfde kleur te geven als de kleur van het plafond.

Wilt u het plafond lager laten lijken?
Vanzelfsprekend is dan het tegenovergestelde het advies. Gebruik een donkere kleur op uw plafond.

kleuren kiezen

Kleuren kiezen: Sfeer

Kleuren brengen sfeer in uw interieur. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld rood en oranje maar dit zijn ook krachtige kleuren, de kleuren komen op u af en maken de ruimte kleiner.
Koele kleuren zijn blauwe kleuren en alle kleuren die zijn afgeleid van de blauwe kleur. Zij zorgen voor een weids en ruimtelijke effect.

Kleuren kiezen: Rust in uw interieur

Wilt u rust in uw interieur gebruik dan kleurschakeringen. U kiest een kleur en die kleur kunt u lichter maken door meer wit toe te voegen om toch een kleurverschil te krijgen. Of u kiest een bijpassende kleur uit dezelfde kleurenwaaier. Gebruikmaken van kleurschakeringen geeft een goede harmonie en zorgt voor rust in de ruimte. Werk met kleine eyecatchers. Dit kan zijn een schilderij of beeld zijn.

Kleuren kiezen: Spanning in uw interieur?

Houdt u van meer spanning in uw interieur? Of wilt u meer meerdere kleuren gebruiken? Kies dan voor een kleurfamilie. Dat zijn kleuren die bij elkaar passen, zoals blauw, groen en geel. Wilt u meedoen met de trend, verf dan uw muren in een trendkleur. Een kleur op de muur is gemakkelijk te vervangen op het moment dat de trend over is of dat u erop uit bent gekeken.

Wat nog meer?

De keuze van uw meubelen en de kleur van uw meubelen zijn ook van invloed. Kies kleuren die passen bij de rest van uw interieur. Een kleurrijke bloemetjesbank is een eyecatcher in een rustgevende omgeving en valt niet op in een drukke kleurrijke omgeving.

Contact

Lukt het u niet om kleuren te kiezen? Ik snap dat, de keuze is enorm. Ik kom u graag adviseren. Samen gaan we passende kleuren kiezen.
Bel me of neem op een andere manier contact met mij op.