Maak gebruik van Daglicht in je interieur

Maak gebruik van Daglicht in je interieur

Waarom is daglicht belangrijk?

Daglicht is de ziel van je beleving en levert vitamine D.
Daglicht helpt bij de concentratie en bevordert je humeur. Maar ook je bioritme is afgestemd op het daglicht dat je ziet. Lees meer over het belang van daglicht.

Hoe houd je rekening met daglicht in je interieur?

  • Gebruik zonwering die wel de zon maar niet het licht tegenhouden
  • Laat gordijnen niet voor het raam hangen maar schuif ze helemaal naar de muur
  • Gebruik de juiste kleuren die passen bij de lichtinval

daglicht

Daglicht van buiten naar binnen

Komt er genoeg daglicht door? Staat er in de tuin een boom of struik staat die de lichtinval belemmert. Is dat het geval? Ga dan eerst aan de slag met je snoeischaar. Je kunt voor je raam ook lichte tegels neerleggen de weerkaatsing van het licht op de tegels zorgen voor een betere lichtinval.

Zorg dat je een lichte vensterbank hebt, en zet deze niet te vol met planten en accessoires. Overweeg verticale lamellen op te hangen om het licht beter naar binnen te laten weerkaatsen.

Kleurgebruik in je interieur afgestemd op het daglicht.

Komt het licht vanuit het Noorden en Oosten binnen? Dan is dat koel licht.
Gebruik licht reflecterende kleuren zoals citroengeel, lichtgrijs, lichtblauw, lichtgroen en wit. Deze kleuren laten andere kleuren helderder lijken.

Komt het licht uit het Zuiden en Westen? Dan is dat warm licht. Komt er te veel licht binnen? Kies dan voor licht absorberende kleuren. Dieppaars, donkerrood of een bruintint.

De kleur van het licht verandert ook gedurende de dag. In de ochtend is het licht warmer dan in de avond, dan zit er meer blauw in de lucht.

Als je een kleur gaat uitzoeken, doe dat dan met daglicht. Vraag om een staaltje van de kleur en bekijk de staal in je huis op verschillende tijden van de dag.

Meer weten?

Wil je weten hoe je optimaal gebruik kunt maken van het daglicht in jouw huis of werkplek? Neem dan contact met mij op. Ik kom graag even kijken en ik wil je voorzien van een goed advies.

Wil je je interieur aanpakken? Doe het dan meteen goed!

 

Bel de interieurarchitect 073-5212829